Această structură nu mai există în Chișinău, dar la începutul anilor '50 aceasta era înconjurată de emoții

Multe clădiri, care au fost ridicate pentru prima dată în capitala Moldovei sovietice postbelice, i-au impresionat pe locuitorii orașului, care erau mândri de noile structuri, una dintre acestea a fost Stadionul Republican, care demult deja nu mai există pe harta Chișinăului.

Mergând prin Chișinăul modern, dorul se strecoară în suflet, involuntar te gândești că cândva orașul se dezvolta dinamic, în ciuda devastărilor de după război. Dificultățile și adversitățile nu au putut împiedica generația învingătorilor să își construiască singuri viața pe care o merită.

Dorința de frumusețe a fost simțită în fiecare element de decor de pe clădirile centrale ale orașului care au suferit în timpul războiului, dorința de a ține pasul cu alte capitale ale U.R.S.S. a dus la construirea unor clădiri unice, pe acea vreme. Construit temeinic, dar rapid, au vrut să facă orașul unul frumos în doar câțiva ani.

La începutul anilor 50, veteranii de război au reușit să facă din republică și orașul său principal o floare de piatră înflorită, deși nu până la sfârșit, dar nu mai puțin frumoasă decât în anii 70. Mâinile creatorilor postbelici au ajuns și la construcția Stadionului Republican din centrul orașului, a cărui construcție a fost finalizată în 1952.

Acest site folosește cookie-uri pentru a optimiza performanța site-ului

. Puteți afla despre cookie-uri prin acest link
Ok